Motorrijlessen volgen

Indien je binnenkort gaat beginnen met volgen van motorrijlessen wil je waarschijnlijk weten wat je allemaal precies staat te wachten. Waar moet je bijvoorbeeld rekening mee houden en hoe zit je eerste motorrijles eruit? Dat en meer vertellen we je in dit blogartikel. Lees dan ook snel verder voor meer informatie, zodat je niet meer voor verrassingen komt te staan en volledig voorbereid op je eerste motorrijles aankomt.

Hoe zit je eerste motorrijles eruit?

Wanneer je voor de eerste keer bij een motorrijschool aankomt zal je niet direct omkleden in je motorkleding en vervolgens de openbare weg op gaan. Nee, de eerste les zal plaatsvinden op het oefenterrein van de rijschool in kwestie. Hierdoor ben je als leerling in staat om te wennen aan het besturen van een motor. Daarnaast hoef je geen rekening te houden met ander wegverkeer, waardoor je je volledig kunt focussen op het rijden. Je dient namelijk ook te leren hoe je motor op de weg houdt en dit is natuurlijk wel iets anders dan in het geval van een auto.

Tijdens de eerste rijles volg je altijd de aanwijzingen van de instructeur. Je begint bijvoorbeeld met het slalommen tussen pionnen, maar daarnaast zal je ook optrekken en afremmen.

Eerste rijles op de openbare weg

Indien je in staat bent om de motor goed onder controle te houden én wanneer je meerdere keren hebt geoefend op het oefenterrein zal je op een gegeven moment de overstap maken naar de openbare weg. Tijdens deze rijles zal de instructeur achter je rijden en krijg je door middel van een oortje alle instructies die je nodig hebt. Hoewel de eerste motorrijles op de openbare weg voor veel leerlingen enorm spannend is, ontstaat er na het volgen van deze les meestal wel een trots gevoel. Je bent namelijk in staat geweest om je motor te besturen met enorm veel prikkels en andere weggebruikers op de die op de weg aanwezig waren.

De volgende motorrijlessen

De volgende rijlessen zullen weer op de openbare weg plaatsvinden en tot het moment dat je alles volledig onder knie hebt zal je deze rijlessen blijven volgen. Op een gegeven moment wordt het tijd om het praktijkexamen in te plannen. Wij wensen je dan ook veel succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *