APK Keuringen in Heteren


De Algemene Periodieke Keuring, beter bekend als de APK keuring is de keuring die bekijkt of uw personenauto of bus aan de veiligheids- en milieu eisen voldoet. Tijdens deze keuring wordt uw voertuig gekeurd door een keurmeester op aspecten als:

  • -Verkeersveiligheid
  • -Milieu
  • -Registratie

Waar wordt op gelet tijdens de APK Keuring?

Bij Rafi Auto’s beschikken wij over de meest complete APK keuring Ede / Heteren. Met kennis en expertise over nagenoeg alle merken kunnen wij u te allen tijde van dienst zijn met de beste APK keuring in de regio.

Tijdens de APK Keuring controleren wij verschillende onderdelen zoals de remmen, wielophanging, schokdempers, banden profiel, stuurinrichting, carrosserie en verlichting. Bij het milieuaspect wordt er gekeken naar de uitstoot van de uitlaatgassen. Bij de registratie wordt er gekeken naar de kilometerstand, het voertuigbewijs, het identificatienummer en de brandstof.

RDW Erkende autogarage
VDK Assurantiën - Auto verzekeringen

Hoe vaak moet de auto gekeurd worden?

Per autotype kan het verschillen hoe vaak de auto gekeurd moet worden.  Als u beschikt over een nieuwe benzineauto moet u na 4 jaar uw auto laten keuren, terwijl dit bij een nieuwe dieselauto na 3 jaar is.

Na deze initiële periode moet de de benzineauto om het jaar worden gekeurd en een dieselauto elk jaar. Als uw benzineauto 8 jaar oud is moet de APK keuring ook elk jaar plaatsvinden.

Het doel van de APK

Het belangrijkste en voornaamste doel van een APK keuring is om uw veiligheid te garanderen op de weg. Om alle auto’s die deelnemen aan het verkeer te laten voldoen aan vooraf bepaalde eisen worden verkeersongelukken geminimaliseerd. Naast de waarborging van veiligheid zal het u ook een boete schelen die wordt opgelegd vanuit de overheid als u te laat bent met uw APK. Bij onze autogarage Heteren willen wij voorkomen dat u verzeild raakt in een ongeluk of een boete zal krijgen als u te laat bent.

Heeft u vragen over onze APK service? Om contact op te nemen kunt u ons bericht sturen via de mail, anders kunt u ons ook opbellen via het telefoonnummer: +31(0)2 638 26 594