Chiptuning


Chiptuning bij Rafi auto’s in Heteren

Geef uw auto meer power en een beter rekenvermogen met de Chiptuning van Rafi Auto’s. Sneller van 0 naar 100 met dezelfde auto. Wij helpen u graag om de kracht van uw auto naar voren te brengen. Lees op deze pagina meer over chiptuning of neem contact op om een afspraak in te plannen.

Wat is chiptuning?

Om de veiligheid van een auto te kunnen garanderen zetten autofabrikanten vaste limieten op de prestaties van de auto’s. Deze prestaties worden uitvoerig getest door de fabrikanten waarbij geen problemen voor mogen komen. Om deze reden worden de limieten lager ingesteld dan nodig, waardoor het zogeheten “veiligheidsmarge” veel ruimte biedt.

Tijdens de chiptuning worden deze limieten uitvoerig getest en verhoogd tot toepasselijke grenzen, hierbij wordt gekeken naar de ideale combinatie tussen veiligheid en prestatie.

Meer informatie? Bel naar: +31(0)2 638 26 594

Snelheidsmeter chiptuning

Van te voren kunnen wij een schatting geven van de winst die u behaald met de chiptuning. Hoeveel resultaat het oplevert licht echter grotendeels aan de auto zelf en de grenzen die de fabrikant heeft ingesteld. Het is echter wel zeker dat de auto over meer vermogen zal beschikken en in een kortere tijd versneld van 0 naar 100.

Hoe werkt de chiptuning van uw auto?

De veiligheidsmarges staan ingesteld binnen het motormanagementsysteem van de fabrikant, ook wel genaamd Electronic Control Unit (ECU). Hier staan limieten ingesteld die de auto’s moeten beschermen in bijzondere gevallen zoals het gebruik van slechte brandstof in het buitenland. Tijdens de chiptuning van de auto worden de prestatiegrenzen geoptimaliseerd waardoor je een motor krijgt met meer power en snelheid, en minder brandstofverbruik.

Bezoek onze autogarage nabij Ede

Geïnteresseerd in onze mogelijkheden? Bezoek onze autogarage in Heteren, eenvoudig te bereiken via de A50 vanuit Ede.

Wij zijn open van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 18:00 en telefonisch bereikbaar van 18:00 t/m 22:00. Ook op zondagen kunt u ons telefonisch benaderen.